Bir Parça Ay Biraz Kuş.... Editör : Melis Batıbeki ALPARSLAN | Wahshe
WAHSHE BLOG RSS

Bir Parça Ay, Biraz Kuş.....

Duru bir ses duyacaksınız önce, sonra kim diye merak edeceksiniz. Bir bakmışsınız gerisi gelmiş ve kendinizi Çağıl Kaya dinlerken bulmuşsunuz. Her ne kadar alışa gelinen bir tarzı seçmemiş olsa da bu albümün bir çoğunuzun farkındalığını kazanacağından eminim. Benim için onu özel kılan hem kendisi ile aynı okuldan ve bölümden tanışıyor olmam, hem de sesini bir çoğunuzdan önce dinleyebilmiş olmamdır ki bunun için gerçekten mutluyum. Müzikal alt yapısındaki doluluk hayata bakış açısındaki pozitif yaklaşımla birleşince ortaya şahane ve sar başa dinle tadında bir iş çıkmış.

Üniversitede bambaşka bir eğitim aldıktan sonra - içindeki aşka direnememiş olsa gerek ki – 2003 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzikoloji bölümüne girdi ve 2007 yılında mezun oldu. Tabii müzik onun için bu tarihten öncesine dayanıyor, ta 1998 yıllarına…O dönemde TRT çok sesli müzik korosunda başlayan macerası İstanbul' a taşındıktan sonra Sibel Köse' nin workshoplarına katılması ve Cem Aksel, Neşet Ruacan, İmer Demirer, Alper Yılmaz, Volkan Öktem, Yahya Dai, Serkan Özyılmaz, Serhan Erkol, Tamer Temel, Matt Hall, Engin Recepoğulları, Bora Çeliker, Kağan Yıldız, Kürşad Deniz, Burçin Büke, Volkan Hürsever, Deniz Dündar, Kürşat And, Ferit Odmangibi isimlerle İstanbul caz festivali, ODTÜ caz günleri, Ege Üniversitesi Kampüste Caz Günleri, Nardis Jazz club gibi sayısız festival ve konserlerde sahne almaya kadar uzandı.

2009 yılından bu yana Happy People grubu ile değişik mekanlarda sahne alan Çağıl Kaya2012 yılında Alper Yılmaz ile beraber oluşturdukları "Bir Şeyler Eksik" projesi ile keyifli sahne çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca kendi projesi "Çağıl Kaya Band" ile Türkiye'nin önde gelen caz müzisyenleri ile konserler veriyor.

Çağıl Kaya’ nın ilk albümü olan Bir Parça Ay Biraz Kuş, 9 parçadan oluşuyor ve “İstanbul” isimli parça dışındaki tüm söz ve besteler kendisine ait. “Bahar Kaygılı” isimli parçanın sözleri ise Çağıl Kaya - Boran Şentürk ortak ürünü. Güzel sesli vokalimize piyanodaKürşad Deniz, kontrbasda Kağan Yıldız, davulda Cem Aksel, saksafonda ise Serhan Erkol ve Tamer Temel gibi başarılı müzisyenler eşlik ediyor. Albüm kapağının tasarımı bile farklı bir iş çıkardıklarının göstergesi. Yetenekli tasarımcı Kaan Bağcı hem albüme ruh vermiş hem de albümü farklı kılan dokunuşlarla sesi görsellikle ustaca buluşturmuş.

17 Haziran’ da İzmir  - Konak Belediye’ sinin düzenlediği  “Sanat Sokakta” isimli festivalde albümü canlı dinleme şansımız olacak. Ardından 4 Temmuz’ da Nardis Jazz Club bir konser bizleri bekliyor. A.K Müzik etiketi ile raflarında yerini alan Bir Parça Ay, Biraz Kuş, Türkçe Caz dinleyicileri tarafından çoktan keşfedildi, ancak henüz keşfetmeyen ve caz müziğe aşina olmayan müzik severler için caz’ ı tanımak ve sevmek üzerine keyifli bir deneyim olacağını düşünüyorum.

 

Editör : Melis Batıbeki ALPARSLAN

Erdem ERSÖZ July 05, 2014 1 tags (show)

Yorumdan ayrıl

Lütfen Not Ekleyin : Yayınlanmadan önce yorum onaylanmalıdır.

Başa Dön