WAHSHE BLOG | Wahshe
WAHSHE BLOG RSS

WAHSHE BLOG

 

Hatırı sayılır uzunlukta bir aradan sonra yeniden merhaba.

Yılın 11. Ayı geldi, bitiyor bile…Eminim ki çoğunuzun zihninde yeni yıla girdiğiniz gün, dün kadar taze. Kasım ayı, gelişiyle beraber aslında kış mevsiminin hayli çetin geçeceğinin işaretlerini vermeye başladı. Bizlere düşense bu işaretleri alıp hazırlıklarımızı yapmak olsa gerek.:)

Kış ne kadar zorlu geçerse geçsin özellikle kadınlar için moda ve estetikten fedakarlık etme fikri asla düşünülemez. Biz kadınlar yine bir şekilde o kazağı o pantolona, o montu o bota uydurur, stilimizi sürdürürüz. :) Özellikle moda programlarının bu denli göz önünde olduğu ve internet üzerinden farklı moda akımlarına, modacılara, stillere ulaşmanın bu denli kolay olduğu bir zamanda… Bu nedenledir ki hepiniz gibi ben de sosyal medya üzerinden bir çok ürüne bakıyor ve kayda değer “stil sahibi” ürünler ve bu ürünlerin sunulduğu siteleri sizlerle paylaşıyorum. Sözü geçen “stil sahibi” tanımına özellikle vurgu yapmak istiyorum. Çünkü bu ürün ve internet sitesi bolluğu arasında gerçekten parlayan ve öne çıkan ürünleri ayırmanın oldukça önemli olduğunu savunanlardanım. Bu görüşten hareketle daha önce de ürünlerinden bahsettiğim wahshe design styles markasının wahshe shoes etiketiyle piyasaya çıkan yağmur botlarından söz etmek istiyorum. Malum, son zamanlarda hemen her mevsimin ürünlerinden biri olmaya başladı bu yağmur botları…Elbiseler, opak çoraplar, şortlarla çok şık ve stil sahibi kombinler yapabileceğimiz bu botlardaki renk ve desen çeşitliliği de işin albenisini arttıran unsurlardan :)

Kim derdi ki sarı rengiyle hafızamızda yer eden balıkçı botlarının bu denli moda olacağını... Ancak tasarımcıların hayal gücü ve estetik duygusu ile birleşince bambaşka bir boyut alarak tercih listesinin başına oturuveriyor işte. Rahat ve pratik oluşu ise işin gerçekten en çekici kısmı galiba. Üstelik hiçbir zaman modası geçmeyecek, dolabınızın mevsimler boyunca en trend parçası olarak kalacak cinsten ;)

Eğer hala edinmediyseniz mutlaka en rahatından bir tane edinin. WAHSHE etiketiyle piyasada yerini alan bu yağmur botlarını incelemenizi şiddetle tavsiye ederim. Ben siparişimi verdim bile…

Keyif dolu günler …

Editör: MELIS BATIBEKI ALPARSLAN

 

 

Devamı... →

Erdem ERSÖZ 2016-11-17 14:20:00 +0300 4 tags (göster) Yorum Ekle

GÜLÜMSEYİN YAZ GELDİ...

Çok bekledik ama değdi, bu kez gerçekten tüm ışıltısı ve kalplerde yarattığı tazelik hissi ile Yaz geldi…Üzerine kış boyu hayaller kurduğumuz ve benim için yenilenmeyi temsil eden yaz mevsimi için elbet herkesin planları var. Bazılarımız masmavi bir tatil hayal ederken, bazılarımız da bu yaz yapacakları düğünlerinin telaşında, yada yepyeni bir tasarımın öncüsü olmanın…

Design Studyo kurucularından Melis Ersöz de bu yaza damgasını vuracak yepyeni bir tasarımın öncülüğünü üstlendi bu yaz. Design by WAHSHE  adıyla dükkanlarda yerini almaya başlayan bu tasarımlar özellikle kumaş kalitesi ve renklerindeki canlılıkla şimdiden ciddi bir alıcı potansiyeli ile buluşmuş durumda. Kolsuz dökümlü kumaş üzerine baskıyla buluşmuş bu tasarımlar gerek spor şıklık yaratmak isteyen hanımlar, gerekse klasik şıklıktan ödün vermem diyen hanımlar için bu yaz vazgeçilmez bir kurtarıcı olacak. Yakın zamanda çok farklı örnekler ve t-shirt tasarımlarıyla da bizimle buluşacak olan bu ürünleri takipte kalın derim ;) Aşağıda paylaşacağım linkten hem örneklerini görebilir hem de siparişiniz için iletişime geçebilirsiniz...

WAHSHE TASARIM YAZ KOLLLEKSİYONU 

 EDİTÖR : MELİS BATIBEKI ALPARSLAN

Devamı... →

Erdem ERSÖZ 2015-07-03 12:03:00 +0300 4 tags (göster) Yorum Ekle

CİBALİ KARAKOLU

Yepyeni bir yıla yıla yakışır tazelikteki yazımızla herkese merhaba. Her yıl hepimizde olduğu gibi bu yıl da zihnimde biten yılın muhasebesi ve pek tabii yeni başlayan yılda yapılacaklar listesi oluştu. Bunlar kimi zaman iç dünyanızdaki bir değişiklik, kimi zamansa gerek kariyer gerekse eğitim anlamında yapmayı hedeflediklerimizden ibaret. Ancak bir ortak noktası var ki hepsi olumlu, hep olması gerektiği gibi…

2015’ le birlikte, giden yılda biraz aksattığım ve hasret kaldığım şeyleri yapmaya söz verdim ve buna çok zamandır görmek istediğim bir tiyatro oyunu ile sıkı bir başlangıç yaptım..;)

Bu yıl 100. yaşını kutlayan Şehir Tiyatroları’nın, tiyatro tarihinde çok önemli bir yeri olan oyunlarından Cibali Karakolu’ nu Zihni Göktay yorumu ile izleme şansını buldum. Orijinali bir Fransız bulvar komedisi olan ve 1904’ de Zifaf Gecesi ismi ile sahnelenen bu oyun, Muammer Karaca usta tarafından 1955 yılında Muammer Karaca Tiyatrosu’ nun açılış oyunu olarak sahnelenmiş. 16 yıl boyunca afişte kalan bir oyun olması da en belirgin özelliklerinden. Bu süre içerisinde 3000’ den fazla oynanmış ki bu başarıda değişik dönemlerde kadroya giren Muammer Karaca, Nejat Uygur, son olarak Zihni Göktay’ ın performansları ve sahnelendiği döneme has değişikliklerle tazeliğini korumasının rolü çok büyük.

Şehir Tiyatroları’ nın 2014 – 2015 sezonunun bu iddialı oyunu Nedret Denizhan rejisiyle sahneye konulmuş. Oyunun müzikleri Ali Otyam’ a, kostümleri ise Canan Göknil’ e ait. Bence bu oyunun en iddialı özelliği ise 3 saat süren sıkı performansı. Başta Zihni Göktay olmak üzere, orta yaş ve üzeri kuşak oyunculardan Hülya Arslan, Tarık Şerbetçioğlu, Naci Taşdöğen’ in insanı oyunda tutan ve heyecanlandıran performansları ile çok başka bir tat bırakıyor izleyenlerde.

Oyunda çapkın bir baş komiseri canlandıran üstad Zihni Göktay için bu yılın bir başka anlamı daha var ki o da 50.sanat yılını kutluyor olması. 18 yaşından beri sahnelerde olan 68 yaşındaki ustayı selamlarken oyunun sonunda bile hala gözlerimi alamadığımı, kalbimin heyecanla çarptığını ve gerçek oyuncu kavramını bir kez daha sorguladığımı hatırlıyorum.  Elbette ekibin tamamında benzer şeyler hissedeceğinizi rahatlıkla söyleyebilirim.

Cibali Karakolu; başta alışılagelmiş kadın- erkek ilişkileri olmak üzere, paranın ilişkilerdeki etkisi ile toplumsal ve politik yaşama dair eleştirileri barındıran ciddi bir taşlama özelliği de taşıyor aslında. Oyun, birçok yerinde günümüz politik, ekonomik, sanat ve toplumsal gidişata dair gönderme, hiciv ve tespitleri içeren tiradları takip eden uzun alkışlarla kesiliyor. Birçok tiyatro eserine göre oldukça uzun olan oyun, hem müzikli oyunun öğeleri hem de temposu ile sizi oyun dışında bırakmadan salondan mutlu ayrılmanızı sağlıyor. Sezon bitmeden mutlaka görmenizi şiddetle tavsiye ederim.

Çok uzun zamandır, sahnede izlemek istediğim bir oyunu ve oyuncuyu izlemekle başladım bu yeni yılda yapılacaklar listeme…Liste uzun, istemenin sınırı yok…Gerçekleşenleri ise paylaşmaya devam ediyor olacağım. Elbette sizlerin yapılacaklar listenizde olan ve paylaşacağınız deneyimlere, önerilere de açığız efendim.

Yeni yılın o tazecik, umutlu ruh hali yıl boyunca sizinle olsun, şimdilik hoşçakalın..;)

EDİTÖR : MELIS BATIBEKI ALPARSLAN

Devamı... →

Erdem ERSÖZ 2015-07-02 17:07:00 +0300 2 tags (göster) Yorum Ekle

RENGARENK KURABİYELER

Rengarenk kurabiyeler, kesip yemeye kıyamayacağınız konsept pastalar ve cup cake' ler…Önce kokusuyla sonra da görüntüsüyle son derece davetkar bu tatları yakından görme ve tatma fırsatı buldum ve hemen paylaşmak istedim. Tek kelimeyle nefisss ☺

Meltem Batı ve Ayşegül Arayıcı isimli güzel ve yetenekli iki yaratıcısı var bu nefiss oluşumunun. Tadı gibi ismi de Nefiss..Yetenekli oldukları kadar cesurlar da.., zira son dönemde adeta "sektörleşme" eğilimine giren kişiye özel pasta, kurabiye, cup cake ve özel günler için tasarlanan diğer detaylar arasından sıyrılmayı başarmak başlı başına bir başarı bence. Ürünlere baktığınızda Mickey Mouse, Garfield, Hello Kitty, Pepe, Sünger Bob,gibi bir çok çizgi film kahramanından, Galata Kulesi, Makyaj ürünleri, kurumlara özel toplantılar için hazırlanan konsept pasta ve kurabiyelere kadar çok geniş bir yelpazede karşımıza çıkıyor.

Nefiss; özel günleriniz için sizin adınıza her şeyi düşünüyor. Siz sadece hayallerinizden bahsedin, gerisini onlara bırakın. Doğum günlerinden baby shower partilerine, sevgililer günü ve evlilik yıldönümünden diş buğdayına kadar bir çok özel günde hayatınıza dokunuyorlar. Siz de sevdiklerinize sürprizler hazırlamak yada özel günlerinizde konuklarınıza nefiss tatlar ve unutulmaz anılar yaşatmak istiyorsanız internet sitelerini incelemelisiniz.

Nefiss günler sizinle olsun ☺

 

https://www.facebook.com/Nefisssss

Devamı... →

Erdem ERSÖZ 2014-07-26 07:00:00 +0300 1 tags (göster) Yorum Ekle

Bir Parça Ay, Biraz Kuş.....

Duru bir ses duyacaksınız önce, sonra kim diye merak edeceksiniz. Bir bakmışsınız gerisi gelmiş ve kendinizi Çağıl Kaya dinlerken bulmuşsunuz. Her ne kadar alışa gelinen bir tarzı seçmemiş olsa da bu albümün bir çoğunuzun farkındalığını kazanacağından eminim. Benim için onu özel kılan hem kendisi ile aynı okuldan ve bölümden tanışıyor olmam, hem de sesini bir çoğunuzdan önce dinleyebilmiş olmamdır ki bunun için gerçekten mutluyum. Müzikal alt yapısındaki doluluk hayata bakış açısındaki pozitif yaklaşımla birleşince ortaya şahane ve sar başa dinle tadında bir iş çıkmış.

Üniversitede bambaşka bir eğitim aldıktan sonra - içindeki aşka direnememiş olsa gerek ki – 2003 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzikoloji bölümüne girdi ve 2007 yılında mezun oldu. Tabii müzik onun için bu tarihten öncesine dayanıyor, ta 1998 yıllarına…O dönemde TRT çok sesli müzik korosunda başlayan macerası İstanbul' a taşındıktan sonra Sibel Köse' nin workshoplarına katılması ve Cem Aksel, Neşet Ruacan, İmer Demirer, Alper Yılmaz, Volkan Öktem, Yahya Dai, Serkan Özyılmaz, Serhan Erkol, Tamer Temel, Matt Hall, Engin Recepoğulları, Bora Çeliker, Kağan Yıldız, Kürşad Deniz, Burçin Büke, Volkan Hürsever, Deniz Dündar, Kürşat And, Ferit Odmangibi isimlerle İstanbul caz festivali, ODTÜ caz günleri, Ege Üniversitesi Kampüste Caz Günleri, Nardis Jazz club gibi sayısız festival ve konserlerde sahne almaya kadar uzandı.

2009 yılından bu yana Happy People grubu ile değişik mekanlarda sahne alan Çağıl Kaya2012 yılında Alper Yılmaz ile beraber oluşturdukları "Bir Şeyler Eksik" projesi ile keyifli sahne çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca kendi projesi "Çağıl Kaya Band" ile Türkiye'nin önde gelen caz müzisyenleri ile konserler veriyor.

Çağıl Kaya’ nın ilk albümü olan Bir Parça Ay Biraz Kuş, 9 parçadan oluşuyor ve “İstanbul” isimli parça dışındaki tüm söz ve besteler kendisine ait. “Bahar Kaygılı” isimli parçanın sözleri ise Çağıl Kaya - Boran Şentürk ortak ürünü. Güzel sesli vokalimize piyanodaKürşad Deniz, kontrbasda Kağan Yıldız, davulda Cem Aksel, saksafonda ise Serhan Erkol ve Tamer Temel gibi başarılı müzisyenler eşlik ediyor. Albüm kapağının tasarımı bile farklı bir iş çıkardıklarının göstergesi. Yetenekli tasarımcı Kaan Bağcı hem albüme ruh vermiş hem de albümü farklı kılan dokunuşlarla sesi görsellikle ustaca buluşturmuş.

17 Haziran’ da İzmir  - Konak Belediye’ sinin düzenlediği  “Sanat Sokakta” isimli festivalde albümü canlı dinleme şansımız olacak. Ardından 4 Temmuz’ da Nardis Jazz Club bir konser bizleri bekliyor. A.K Müzik etiketi ile raflarında yerini alan Bir Parça Ay, Biraz Kuş, Türkçe Caz dinleyicileri tarafından çoktan keşfedildi, ancak henüz keşfetmeyen ve caz müziğe aşina olmayan müzik severler için caz’ ı tanımak ve sevmek üzerine keyifli bir deneyim olacağını düşünüyorum.

 

Editör : Melis Batıbeki ALPARSLAN

Devamı... →

Erdem ERSÖZ 2014-07-05 13:33:00 +0300 1 tags (göster) Yorum Ekle

BİRİ DİYET Mİ DEDİ ...?

Her ne kadar hava şartları yaza girmemize izin vermese de takvimler misss gibi Haziran' ı gösteriyor. Mevsim geçişleri zaten sancılı, üstüne bir de havadaki dengesizlik derken tam bir arada kalmışlık sendromuyla karşı karşıyayız. Ama kadın dediğimiz varlık takvimleri baz alır ve diyet sezonu açılır…:) Her yaz başı sıkça görmeye alışık olduğumuz şunu yerseniz acaip yağ yakıyormuş, bundan günde en az 2 bardak içmek gerekiyormuş, şu kür tüm dertlere devaymış gibi bir çok lakırtı bu yıl da şehir efsaneleri arasında yerini almaya başladı bile… Aslında bu konuda önceki yıllara oranla ciddi bir bilinçlenme de yok değil. Uzman görüşleri bu işlerdeki referansımız olmalı. Ve uzmanların ortak görüşlerinden derlediğim birkaç tüyo var şimdi;

Düzenli kahvaltı yapmak; Uzmanlar metabolizmanın kahvaltıdan hemen sonra çalışmaya başladığını, düzenli kahvaltının bu süreci hızlandırdığı görüşündeler. Yani sağlıklı ve abartıdan uzak bir kahvaltıyla güne başlıyoruz.

Su tüketimi; Günde 2 ila 3 lt. arası su tüketimi şart, bu artık su götürmez bir gerçek .:)

Kaçamaklara dikkat; Fındık, fıstık, çekirdek, kek, bisküvi, şarküteri ürünleri derken ebatta küçük kaloride büyük atıştırmalıklara dikkat ediyoruz. 
Ekmeğin masumiyeti; Uzun yıllar sanık sandalyesinde kalan ekmek artık masum. Tabii esmer ekmek olması şartıyla :) Esmer ekmek içerdiği liflerle tokluk hissi verecek ve metabolizmanızın hızlı çalışmasına destek verecek altın değerinde bir besin. 

Veee tabii spor… Metabolizmanın en iyi dostu da şüphesiz spor. Her yıl diyet modası değişir, ama sporun gerekliliği tüm uzmanların ortak paydasında kalmaya devam etmektedir. Bazen kısa yürüyüşler, bazen spor salonları ya da bulduğumuz açık alanlardaki aktivitelerle diyeti desteklemek işin felsefesinin özünü oluşturuyor. Sadece zayıflamak için değil sağlıklı bir yaşam için de sporu her daim hayatımızın merkezine koymak gerektiğini vurguluyor; 
Sımsıcak anılar biriktireceğiniz gönlünüzce ve sağlıklı bir yaz geçirmenizi diliyorum. :)

 

EDİTÖR : MELIS BATIBEKI ALPARSLAN

 

 

Devamı... →

Erdem ERSÖZ 2013-09-19 21:19:00 +0300 1 tags (göster) Yorum Ekle
Başa Dön